Gorgs

Descens de barrancs.

dijous, 4 de novembre de 2010

Presentación de Gorgs


Que es Gorgs?

Gorgs és la trobada internacional de Barrancs, més gran i important que hi ha actualment. Any rera any s’ha convertit en un referent d’aquest esport, tant a nivell nacional com internacional.
Va ser creada al 2004 per la Feec, de la ma de membres del Comitè de Barrancs.
Al 2007 es va afegir la Federació Catalana d’Espeleologia, mantenint aquesta unió fins al 2010.
Com a novetat, al 2009, s’afegeixen les Federacions Aragoneses d’Espeleologia i muntanya amb la marca de MAYENCOS, i   amb el propòsit en un futur, de poder crear trobades independents.


Quin es l’objectiu de Gorgs?

Gorgs es una trobada itinerant i és per això, que el principal objectiu d’aquesta trobada és donar a conèixer totes les zones de barranquisme a Catalunya. Al mateix temps, uns altres objectius de Gorgs son, fomentar la relació entre els participants i crear un referent tant a nivell formatiu com a nivell lúdic. 


Que es  el Congrés internacional de Canyons i Engorjats?

Al 2007 es crea el Congrés internacional de Canyons i Engorjats. Aquest Congrés és independent, però s’acostuma a fer dins de Gorgs.
Dins d’aquest congrés podem trobar xerrades tècniques, ponències sobre material nou, geologia, biologia, meteorologia, seguretat, medicina, presentacions de llibres i tot allò que pugui ser interessant dins del mon del Barranquisme.

També  formen part d’aquest Congrés; el concurs de fotografia i el concurs d’audiovisuals, sempre relacionat amb el mon del barranquisme. 

I ja per últim, i també com a activitat mes o menys recent, oferim mòduls de formació. Dins d’aquesta part formativa, trobem els mòduls de Barranquisme nivell 1, aigües vives, primers auxilis, embenatges funcionals i autorescat,  tot i que cada any afegim cursos nous, com ara el de meteorologia de muntanya, geologia, aplicacions i tècniques d’orientació i GPS, lesions típiques fent barranquisme i totes aquelles formacions que creiem que son importants per el desenvolupament de l’activitat.

Aquest congrés, reporta ponents de tots els països, com França, Suïssa, Portugal i  Itàlia entre d’altres  i evidentment de tot el territori Espanyol.


Quin es l’objectiu del Congrés Internacional de Canyons i Engorjats?

Principalment l’objectiu del congrés és, promoure foros de debat sobre les diferents temàtiques ( geologia, meteorologia, tècnica, etc...) i ampliar els coneixements tècnics dels assistents, ja sigui amb les ponències o amb els mòduls formatius.


Quan es fa la trobada?

La millor època és a finals de maig o a primers  de juny per les següents raons:
Les condicions atmosfèriques son mes favorables, i la temperatura es mes alta.
A  més en aquesta època hi ha aigua als barrancs per tots els nivells de practicants, i es mes fàcil escollir una zona.


Com es desenvolupa la trobada?

Els participants comencen a arribar divendres a la tarda i el primer que fan normalment és anar a recollir la seva inscripció per desprès poder  participar a la presentació oficial de Gorgs, que es fa a última hora.
A aquesta presentació hi assisteixen els organitzadors, les institucions públiques i privades i es fa un petit discurs inaugural. Seguidament, es fa un petit berenar per tots els assistents.
Justament al acabar el discurs d’obertura de Gorgs, s’inauguren, el Congrés internacional de Canyons i Engorjats i els concursos de Fotografia i d’Aud¡ovisuals.
Després de les últimes xerrades, els assistents marxen cap als seus respectius allotjaments, que prèviament han reservat.     

Dissabte al mati es formen grups per anar a baixar els barrancs, els quals, son mes fàcils de localitzar gràcies a la guia que els hi dona la organització de Gorgs. Al mateix temps es formen els grups que assisteixen  als diferents mòduls de formació.
Al arribar la tarda, comença de nou una altre sessió de xerrades i ponències, i continua el concurs d’audiovisuals. També continuen els mòduls formatius.

A la nit, es fa un sopar de germanor i durant el mateix es fa el sorteig de material cedit per les diferents marques col·laboradores. Per finalitzar es fa entrega de les mencions.

Diumenge al igual que el dia anterior, uns van a fer barrancs i altres als mòduls de formació.
La trobada finalitza a la tarda.
Durant els tres dies que dura la trobada, els esponsors i marques col·laboradores amb Gorgs, exposen els seus productes per tal de vendre al públic a un preu reduït.


Que inclou la inscripció?

 • Samarreta de la trobada, amb el logo oficial de Gorgs.
 • Llibre de ressenyes.
 • Sopar de germanor  la nit de dissabte.
 • Possibilitat de reservar allotjaments a preu reduït.
 • Stands comercials especialitzats en barranquisme.
 • Obsequis dels patrocinadors.
 • Conferencies, xerrades i  ponències.
 • Relacionar-se amb barranquistes de diferents punts de la geografia Espanyola i estrangera.
 • Planificació de les activitats.
 • Accés a mòduls formatius relacionats amb el mon del Barranquisme. 


Quina aportació fa Gorgs a la zona de la trobada?

 • Assistència estimada d’uns 500 participants durant el cap de setmana.
 • Explotació de nous nínxols de mercat turístic.
 • Despesa estimada per persona de 75€ durant el cap de setmana, en serveis d’hosteleria, restauració i serveis.
 • Donar a conèixer la zona.
 • Publicitat Activa de l’entorn.
 • Reequipació i ressenya, dels barrancs de la zona. 


Perquè patrocinar Gorgs?


Gorgs és una trobada que esta directament relacionada amb els següents valors:

·        Respecte pel medi natural.
·        Cultura.
·        Diversió.
·        Oci saludable.
·        Turisme esportiu.

A mes a mes, Gorgs i el Congrés Internacional de Canyons i Engorjats, son dos events pioners i consolidats en el mon del barraquisme. Any rera any el nombre de participants en cada edició,  ha augmentat considerablement, això ha fet que Gorgs sigui a dia d’avui, una de les trobades mes importants a nivell internacional i nacional.

Aquesta trobada està organitzada i avalada per la Feec (federació d’entitats excursionistes de Catalunya) amb mes de 60.000 socis.


Quin és el perfil de l’assistent a Gorgs?

Persona d’entre 20 i 45 anys de classe mitjana i resident en poblacions urbanes.

Procedència del assistents.

·        Principalment de Catalunya.
·        Osca, Madrid, València, País Basc, Illes balears , Andalusia.
·        França.
·        Itàlia.
·        Grècia.
·        Brasil.
·        Austràlia.
·        EEUU.
·        Suïssa 


    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada