Gorgs

Descens de barrancs.

dijous, 3 de març del 2011

Ya estamos aqui !!!

El 27, 28 i 29 de maig de 2.011 es celebrarà la vuitena edició del GORGS al Solsonès.

GORGS és una trobada internacional que busca fomentar la relació entre els participants i crear un referent tant a nivell formatiu com a nivell lúdic. Any rere any, el nombre de participants en cada edició ha augmentat considerablement, la qual cosa fa que a dia d’avui, s’hagi convertit en una de les trobades més importants a nivell nacional i internacional.

Amb l’objectiu de compartir la passió pel barranquisme i la natura, l’Àrea Tècnica de Barrancs de la Federació d’Entitas Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha escollit la localitat de Sant Llorenç de Morunys, endinsada dins la Vall de Lord, per a realitzar la trobada. Una vall bastant desconeguda per la comunitat barranquista però amb un gran potencial per descobrir. Les primeres obertures daten de fa més de trenta anys i des de llavors s’ha continuat explorant la zona i obrint tots els barrancs que avui en dia coneixem.

Els barrancs mostren característiques molt diverses, ideals per tenir-los en compte tot l’any ja que el terreny ens ofereix un ventall ampli per a realitzar aquest esport en diferents condicions.

Com a novetat, la Federação de Campismo e Montanhismo de Portugal (FCMP), ha estat convidada amb l’objectiu de donar a conèixer una altra zona barranquista com és Portugal, així com mostrar-nos altres maneres d’enfocar normatives, de donar formacions i oferir turisme d’aventura.

Paral·lelament es celebra el V Congrés Internacional de Canyons i Barrancs on es realitzen fòrums de debat sobre diferents temàtiques com geologia, meteorologia, prevenció d’accidents, tècnica, competició, entre d’altres, així com s’amplien els coneixements tècnics dels assistents, ja sigui amb les ponències o amb els mòduls formatius.

Aquest any, el Congrés pretén donar màxima importància i prioritat a les noves tecnologies aplicades al barranquisme.  Un exemple n’és la ponència sobre fotografia digital en barrancs i filmació en 3D.

Aquesta edició continua apostant per la formació tant a nivell pràctic com teòric. Dins d’aquesta part formativa que em duplicat  número de places ofertades de l'any pasat , trobem els mòduls de barranquisme nivell 1, aigües vives, primers auxilis i socorrisme aquàtic, embenatges funcionals, autorescat, tècniques d’escalada artificial, sistemes d’ancoratge, iniciació a les grans verticals....

Finalment, un altre puntal de la trobada serà el IV Concurs Internacional de Fotografia i d’Audiovisuals, amb moltes novetats per aquesta edició.

Una trobada plena de novetats, com la fira i exposició de material i la participació de diferents federacions convidades, i molts, molts regals.
A més aquest any en el preu de la inscripció estará inclós l'allotjament en zona d'acamapada.
No us ho podeu perdre!!

En breu obrirem la pàgina web i les inscripcions.


Us hi esperem a tots!!

FEEC (areagorgs@feec.cat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada